Rob Niemantsverdriet ...... inderdaad, een naam als een klein gedichtje.

Ik ben freelance cameraman, fotograaf en filmmaker. Met een journalistieke achtergrond. Ik 'deed' de School voor de Journalistiek in Utrecht, en later ook aldaar nog de post-HBO opleiding Fotojournalistiek. Bij het Camera College volgde ik de opleiding ENG cameraman. Bij het TV-college de training Documentaire maken, en videomontage bij het College of Multi Media.

Rob Niemantsverdriet Ik werkte enkele jaren als journalist/redacteur, maar sinds 1994 leg ik me helemaal toe op het beeld, in eerste instantie fotografie, en de laatste jaren neemt het filmen een steeds belangrijker plek in.
Mijn beelden zijn over het algemeen ongekunsteld, maar vaak gestileerd, sterk van compositie en gemaakt met oog voor 'het moment', voor de betekenis van het gebeuren.
Trefwoorden zijn spontaniteit en puurheid. Soms alleen registrerend, soms regisserend.

Eigenlijk ben ik altijd op pad, ik doorkruis het hele land – gelukkig niet elke dag. Ik werk niet in een studio maar altijd op lokatie. Daar vind je het ware decor: het leven zelf.

In mijn freelance-praktijk werk ik voor uiteenlopende klanten: diverse media, organisaties, bedrijven, overheid. Een prettige variatie, ik sta regelmatig in de blubber op bouwsites, in industrie- en natuurgebieden, maar ook op het tapijt van de Tweede Kamer [met andere schoenen].
Omdat ik ook technische kwaliteit belangrijk vind fotografeer en film ik met professionele, state of the art apparatuur.

Ik ben al weer ‘n tijdje gevestigd op de Kop van Zuid in Rotterdam – ik houd erg van moderne architectuur. Maar op deze site zie je ook mijn voorliefde voor de knotwilg.....

Van mijn archiefmateriaal beheer ik ook 2 ‘beeldbanken’ op de fotosite Flickr:
- Stad en Land [ruimtelijke ordening, natuur en milieu, landschappen en wonen - van Vogelaarwijk tot
  Vinexgeluk], en
- Onderwijs [in alle varianten, van peuter tot minister]
Verschillende media / klanten maken hiervan gebruik via een toegangscode.